کارگاه های پژوهشی

کارگاه های پژوهشی شامل 10 کارگاه می شوند که از ابتدای پروسه ی مقاله نویسی تمام آن چیزی که شما نیاز دارید تا بتوانید بدون کمک و راهنمایی، یک مقاله ISI را به چاپ برسانید به شما آموزش می دهند.

برای وارد شدن به دنیای مقاله نویسی، گام اول انتخاب موضوع و نگارش پروپوزال می باشد. شاید قبلا بدون پروپوزال می توانستید یک طرح تحقیقاتی را به سرانجام برسانید و مقاله خود را به چاپ برسانید، اما چند سال هست که تصویب پروپوزال و اخذ کد اخلاق اجباری شده و خواه یا ناخواه مسیر طرح های تحقیقاتی از نگارش و تصویب پروپوزال عبور می کند.

بعد از انتخاب موضوع خود برای نگارش پروپوزال و همچنین بعدا برای نگارش مقاله ی خود نیاز به سرچ پیشرفته ی مقالات دارید تا مطالبی که برای نگارش نیاز دارید را پیدا کنید و زمانی که از این مطالب استفاده می کنید می بایست به آنها رفرنس دهید که در این مرحله به نرم افزار اندنوت (EndNote) نیاز پیدا می کنید. پس تا به اینجا به سه مهارت نیاز پیدا کردید، اول نگارش پروپوزال، دوم سرچ پیشرفته ی مقالات و سوم رفرنس دهی با نرم افزار اندنوت.

زمانی که داده های خود را جمع آوری کردید می بایست آنها را داخل نرم افزار SPSS وارد کنید. چه آنالیز آماری خود انجام دهید و چه متخصص آمار اینکار را انجام دهد، به هرحال شما می بایست یک آشنایی حداقلی با این نرم افزار داشته باشید.

در مرحله ی بعد که داده های شما آنالیز آماری شدند، می رسید به مرحله ی نگارش مقاله ی خود، که در ابتدا می بایست بدانید در هرکدام قسمت مقاله ی خود چه مطالبی را بنویسید. این قسمت بسیاری حیاتی هست، چرا که دبیر و داور مجله در نگاه اول سریع یک بررسی اجمالی روی مقاله ی شما انجام می دهد تا ببیند که آیا مطالب مورد استفاده در مقاله ی شما در جایگاه درست و ترتیب صحیحی دارند یا خیر و عدم رعایت آن باعث فست ریجکت (Fast Reject) آن می شود.

پس از این قسمت، می رسیم به اصلی ترین، مهم ترین و سخت ترین مرحله مقاله نویسی، که آن نگارش جملات انگلیسی مقالات می باشد. محققین جوان بدون استثنا در این مرحله مشکل دارند، و راه حل آن استفاده از یک تکنیک نگارش می باشد که به شما کمک کند تا بتوانید بدون نیاز به ویرایش نهایی مقاله توسط یک فرد انگلیسی زبان، از همان ابتدا جملاتی در مقاله ی خود بنویسید که از نظر کیفیت با مقالات مجلات معتبر تفاوتی نداشته باشند. راه حل و تکنیک نگارش برای این قسمت، یک تکنیک رعایت قانون چهار کلمه می باشد که نه تنها باعث کیفیت بالای جملات شما می شود بلکه از بروز پلاجیاریسم (Plagiarism) در مقالات شما جلوگیری می کند.

در کنار نگارش مقالات اورجینال که در بالا توضیح داده شد، شما می توانید سایر انواع مقالات شامل کیس ریپورت (Case Report)، سری موارد (Case Series)، نامه به سردبیر (Letter to the Editor)، مقالات مروری راویانه (Narrative Review) و مقالات مروری سیتماتیک (Systematic Review) را نیز آموزش ببینید.

در انتها شما می بایست بتوانید مجله ی مناسبی برای مقاله ی خود پیدا کنید و همچنین با پروسه ی سابمیت که در واقع همان ارسال مقاله به مجله می باشد نیز آشنایی داشته باشید و بتوانید فایل های مورد نیاز برای سابمیت مقاله را آماده کنید.

در کنار بحث مقاله نویسی می توانید در زمینه ی ثبت اختراع نیز فعالیت کنید که ما در این زمینه نیز برای شما کارگاهی در نظر گرفته ایم.

بطور کلی لیست کارگاه های پژوهشی مورد نیاز به همان ترتیبی که ثبتنام آنها مناسب تر است در پایین آورده شده است:

1- کارگاه پروپوزال نویسی

2- کارگاه سرچ پیشرفته (Advanced Search)

3- کارگاه رفرنس دهی با اندنوت (EndNote)

4- کارگاه آنالیز آماری با استفاده از SPSS

5- کارگاه مقاله نویسی مقدماتی

6- کارگاه مقاله نویسی پیشرفته

7- کارگاه نگارش مقالات کیس ریپورت (Case Report)، سری موارد (Case Series)، نامه به سردبیر (Letter to the Editor)

8- کارگاه نگارش مقالات مروری راویانه (Narrative Review) و مروری سیستماتیک (Systematic Review)

9- کارگاه انتخاب مجله و سابمیت مقالات

10- کارگاه ثبت اختراع